Jouw winkelwagen

Je hebt nog geen producten

0
Inklappen
Abonneer + bespaar 15%
Winkels Trakteer €5 Account
Jouw winkelwagen

Je hebt nog geen producten

0
Inklappen
Vitaminstore is jarig! Profiteer van 26% korting op alles van Vitaminstore merkShop nu
Welk eiwit past bij mij?
Vitamines & supplementen

Welk eiwit past bij mij?

08 maart 2022

Of je nu aan spieropbouw wilt werken of gewoon op zoek bent naar wat extra eiwitten om jouw voedingssupplement mee aan te vullen. Vitaminstore heeft het juiste supplement voor jou!

Welke verschillende eiwitten zijn er? 

Plantaardige eiwitten

Plantaardige eiwitten lijken minder op ons lichaamseigen eiwit dan dierlijke eiwitten. Het is bij een plantaardig voedingspatroon daarom dan ook belangrijk om verschillende plantaardige eiwitten met elkaar te combineren om het volledige aminozuurprofiel binnen te krijgen. Je maakt het jezelf makkelijk door aanvullend te kiezen voor een plantaardige eiwitshake waarmee je alle benodigde aminozuren binnenkrijgt.

Wei eiwitten

Wei eiwitten zijn populair gezien de hoge biologische waarde. Maar ook deze zijn weer onder te verdelen. Om wei eiwitten te isoleren uit wei zijn er verschillende zuiveringsstappen mogelijk. Deze verschillende technieken leveren elk hun eigen zuiverheidsgraad.

Wei concentraat is de minst bewerkte vorm van wei eiwit en bevat ongeveer tussen de 70-85% eiwit. De rest bestaat vooral uit koolhydraten (voornamelijk lactose) en vetten. Wei isolaat heeft een extra filtratie stap ondergaan waarbij de koolhydraten en vetten nagenoeg verdwenen zijn en het dus ook bijna geen lactose meer bevat. Wei Isolaat bevat meer dan 90% eiwit en is zo zuiver dat het zeer populair is bij bodybuilders en fanatieke sporters want het is door de snelle opname en lichte verteerbaarheid uitermate geschikt voor spieropbouw, spierherstel en droogtrainen. Ben je geen fanatieke sporter maar wil je wel je eiwit inname verhogen ook dan is wei isolaat uitermate geschikt.

Wei hydrolysaat is het meest zuiver en bestaat voor 100% uit wei eiwit maar de filtratietechnieken die ervoor nodig zijn om pure wei eiwit te verkrijgen zijn zo kostbaar en het verschil in werking ten opzichte van het isolaat zo klein, dat de voorkeur meestal uitgaat naar wei isolaat.