Jouw Winkelwagen Je hebt 0 producten - € 0,00
0

Halal voedingssupplementen

Wij hebben 27 producten in de halal collectie

Bij voedingssupplementen staat zelden aangegeven of het product halal is. Wat de producten op onze website betreft, geldt dat vrijwel alle veganistische en vegetarische producten halal zijn.

Niet-halal is de kleurstof karmijnrood (E120), dat als coating dient voor de bekende Davitamon tabletjes. Karmijnrood is een product afkomstig uit een insect (de cochenilleluis).

Veel capsules en softgels zijn gemaakt van gelatine, afkomstig uit het beendermeel van varkens en/of runderen. Hoewel sommige fabrikanten uitsluitend gelatine van runderen gebruiken, zijn de capsules in veel gevallen van gemengde bronnen.

"Vegicaps" of "vegacaps" zijn vegetarische capsules, gemaakt van plantenvezels (cellulose).

Ook zijn er tegenwoordig softgel capsules gemaakt van visgelatine. Er zijn daarom een aantal visolieproducten die geschikt zijn voor moslims, zoals de Plantina Trimare en de Super Omega D3 (met vitamine D).

Solgar en het Halal-keurmerk
Fabrikant Solgar heeft een aantal producten die van grondstof tot eindproduct door een imam zijn gecontroleerd en door hem van een officieel keurmerk zijn voorzien. Op de productpagina's en de verpakkingen staat dit aangegeven als "halal - ja".

Omdat deze procedure nog niet voor alle producten is doorlopen, staat er bij heel veel producten "halal - nee", ook al is het product wél geschikt voor vegetariërs en veganisten. In de meeste gevallen zijn die producten dan ook gewoon halal in de algemene zin van het woord. Maar omdat ze het officiële keurmerk nog niet hebben, staat in de tabel "halal - nee".

De hieronder getoonde producten zijn halal in de zin dat ze vrij zijn van bestanddelen uit varkens of insecten, en geen alcohol bevatten.
27 productenpagina 1/2
27 productenpagina 1/2
 
Vitaminboost werken bij vitaminstore