Dit heerlijke vegan recept staat in High Protein van Hannah Vreugdenhill. Zij is bij velen bekend als het gezicht van de gezonde maaltijdservice DoorMeal van Personal Body Plan. Hannah deelt in High protein maar liefst 56 favoriete eiwitrijke recepten, zo ook deze heerlijke tofu salade!
Waarom eiwitten volgens Hannah zo belangrijk zijn?
Iedereen die lekker in zijn vel wil zitten weet het: de sleutel naar succes zijn eiwitten. Eiwitten, ook wel proteïne genoemd, zijn niet alleen goed voor sporters maar helpen iedereen die een gezonde levensstijl nastreeft. Zo verzadigt een eiwitrijke maaltijd zo goed waardoor je minder behoefte hebt aan snaaien of het teveel eten van snelle suikers. Eiwitten helpen dus ook iedereen die wil afvallen of zijn lekkere trek onder controle wil krijgen. Hoewel er voldoende kant-en-klare eiwitrepen te krijgen in de supermarkt, is het beter om te zorgen dat je maaltijden genoeg proteïnen bevatten. En als je een eiwitreep voor on the go wilt? Waarom niet zelf maken? Dat weet je ook meteen wat erin zit.
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de pompoenblokjes in een ovenschaal en hussel ze goed om met olie (ongeveer 3 ml), komijnzaad en kerriepoeder (½ tl). Bak de pompoen in ongeveer 10 minuten gaar in de oven. Controleer wel tussentijds, want hoe kleiner de blokjes hoe sneller ze gaar worden. Zet ondertussen de linzen op met water (ze moeten ruim onderstaan). Breng aan de kook en laat ze ongeveer 5 minuten doorkoken. Giet ze af in een zeef en spoel ze na met koud water. Zet dan een grillpan of koekenpan op het vuur met een klein beetje olie, zodat deze lekker heet kan worden. Snijd de tofu in dikke plakken en kruid ze met kerriepoeder, gerookte paprikapoeder en peper en zout naar smaak. Gril of bak de tofu op hoog vuur aan beide kanten. Snijd de rodekool in reepjes en de tomaatjes in partjes. Leg alle ingrediënten mooi neer op een schaal of op een diep bord, doe de sesamzaadjes eroverheen en geniet ervan!
BENODIGDHEDEN VOOR 1 PORTIE
- 150 g pompoenblokjes
- 10 ml zonnebloemolie
- ½ tl kerriepoeder
- 30 g rode linzen
- 200 g tofu
- 1tl gerookte-paprikapoeder
- 50 g rodekool
- 50 g cherrytomaatjes
- 20 g kiemgroenten
- 30 g veldsla
- 20 g sojabonen
- ¼ tl sesamzaadjes om te garneren