WAT HEB JE NODIG

 

voor 4 personen

  • 60 ml olijfolie extra vergine
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl komijnpoeder
  • Zeezout
  • Grofgemalen zwarte peper
  • 6 wortels, geschild, grof gesneden
  • 1 ui, gepeld, in partjes
  • 2 l groentebouillon
  • 70 g lichte tahin
  • 400 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en licht gekneusd
  • Handje korianderblaadjes
  • Griekse yoghurt, voor erbij
  • Lichte tahin, voor erbij

 

BEREIDING

 

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed 2 grote bakplaten met bakpapier. Roer in een grote kom de olie, kurkuma, komijn en zout en peper door  elkaar. Schep de wortel en ui erdoor. Verdeel de groentes over de bakplaten en bak 25 minuten in de oven of tot ze goudbruin en net gaar zijn. Schep de gare groentes in een grote pan. Schenk de bouillon erbij, voeg de tahin toe en pureer de soep met een staafmixer. Zet de soep op matig vuur en breng zachtjes aan de kook. Roer de kikkererwten erdoor en verwarm nog 5 minuten of tot de soep heet is. Schep de soep in kommen en bestrooi met koriander. Schep er wat yoghurt en tahin op en dien op. Genieten maar!