Advies
terug naar advies
Gezonde bietenchips uit de oven
Deze bietenchips uit de oven bevat nauwelijks calorieën en is gemakkelijk te maken!
Dit heb je nodig
- Rauwe bieten – 2
- Olijfolie – 3 eetlepels
- Zeezout – ½ theelepel
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 150 graden. Schil de bieten en snijd ze in dunne plakjes met een keukenmachine of een mandoline en dep ze af met keukenpapier. Verdeel met een eetlepel olijfolie over de bakplaat en leg daar de bietenplakjes op, sprenkel vervolgens bovenkant van de bietenplakjes ook met olijfolie en verdeel dit met kwast. Bak de plakjes dan ongeveer 20 minuutjes totdat de zijkanten een beetje gaan opkrullen. Draai de bietenchips dan om en bak ze in nog eens 15 – 20 minuten knapperig. Als je ze vervolgens uit de oven haalt en ze af laat koelen dan worden ze nog knapperiger. Doe er naderhand nog wat zeezout over en klaar zijn je chips.
Auteur: Sanne van der Rijt
Meest gelezen in Voeding & lifestyle

Eens in de zoveel tijd heeft elke machine een onderhoudsbeurt nodig. Voor het lichaam is dat niet anders. Wanneer afval- en gifstoffen zich in je lichaam ophopen, kan je last krijgen van allerlei onverklaarbare gezondheidsklachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn, huidproblemen of een zwakke spijsvertering. Benieuwd hoe dit werkt en hoe je jouw lichaam kan ontgiften? Lees maar mee!
Lees meer
Plannen om binnenkort op vakantie te gaan? Heerlijk vooruitzicht! Maar als je er dan eenmaal bent, wil je er natuurlijk zo’n geslaagd mogelijke reis van maken. Dit begint bij een goede voorbereiding en het inpakken van je koffer. Natuurlijk neem je geschikte kleding, schoenen, en toebehoren mee. Maar waar je wellicht minder snel aan denkt zijn supplementen. Terwijl dit een essentieel onderdeel voor je vakantie kan zijn! Lees maar mee.
Lees meer