Premium kwaliteit producten
Gratis verzending vanaf 20.-
Snelle & co2-neutrale verzending
geroosterde-artisjok

Geroosterde artisjok met knoflook en oude kaas

Ingrediënten voor 4 halve geroosterde artisjokken met knoflook en oude kaas.

Ingrediënten

  • 2 verse artisjokken
    2 citroenen
    60 ml extra-virgin olijfolie
    5 teentjes knoflook
    3 takjes verse tijm
    50 gram oude kaas
    Zout en peper naar smaak

Benodigdheden

  • 1 grote, vierkante ovenschaal
  • schaar
  • aluminiumfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vul een grote kom met water en pers hier 2 citroenen in uit. Tijdens het schoonmaken van de artisjokken leg je ze hier telkens in, dan kleuren ze niet bruin. Maak de artisjokken schoon; snijd ongeveer 3 cm van de stam en 3 cm van de bovenkant van de artisjok en leg dan in citroenwater voordat je met de tweede begint.

Maak nu de bladeren schoon door van elk blad met een schaar ongeveer 1 á 2 cm af te knippen. Leg de artisjok na ongeveer 5 bladeren weer in het citroen water en pak de volgende. Zo blijft hij mooi groen. Snijd na het knippen de artisjokken doormidden en haal het zachte gedeelte uit het midden. Dat doe je door de haartjes weg te schapen.

Bestrooi de ovenschaal rijkelijk met olijfolie en leg hier de artisjokken op hun rug in. Voeg de knoflook, tijm en citroenplakjes toe. Ik heb de knoflook in de artisjokken gelegd onder de plakjes citroen. Zo komt de smaak optimaal naar voren. Maak ze af met wat zout en peper naar smaak. Verpak alle artisjokken losjes met aluminiumfolie. Doe de schaal in de oven en bak ze voor ongeveer 45 minuten.  Bestrooi de artisjokken na ongeveer 35 minuten met kaas en laat deze nog even smelten in de oven.

Auteur: Sanne van Rijt

Meest gelezen in Voeding & lifestyle

slaap-voeding-magnesium-vitaminstore
Voeding & lifestyle Beter slapen? Deze rol speelt voeding en meer tips voor een goede nachtrust

Lig jij vaak wakker ‘s nachts of lukt het je niet om in slaap te komen? Je bent niet de enige! Ruim 25% van de Nederlanders heeft moeite met slapen. Een slaapprobleem kan verschillende oorzaken hebben, maar heb jij wel eens gedacht aan het effect dat voeding op je kwaliteit van slaap kan hebben?

Lees meer
Gefermenteerde groenten
Voeding & lifestyle Waarom is gefermenteerd eten gezond ?

We kennen natuurlijk allemaal zuurkool, de gefermenteerde witte kool die bij veel Nederlandse gezinnen ’s winters regelmatig op het menu staat. Zuurkool is natuurlijk erg lekker, maar wist je dat het ook heel goed voor de gezondheid is, en dan specifiek voor onze darmflora? “In dit artikel bespreek ik wat fermenteren is en wat de voordelen daarvan zijn” aldus: Jesse van der Velde.

Lees meer
Shopping Cart Pixel
Bedankt voor je aanmelding!

Je ontvangt nu onze nieuwsbrief vol met handige tips hoe je happy en gezond kunt blijven.

Krijg €2,50 korting op jouw eerstvolgende aankoop!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis nooit meer een aanbieding of een healthy tip 🧡
Onze winkels blijven geopend en wij staan, op gepaste afstand, voor je klaar. Openingstijden