Advies
terug naar advies
Eiwitrijk recept: vegan turkse pizza
Dit heerlijke vegan recept staat in High Protein van Hannah Vreugdenhill. Zij is bij velen bekend als het gezicht van de gezonde maaltijdservice DoorMeal van Personal Body Plan. Hannah deelt in High protein maar liefst 56 favoriete eiwitrijke recepten, zo ook deze vegan turkse pizza!
Waarom eiwitten volgens Hannah zo belangrijk zijn?
Iedereen die lekker in zijn vel wil zitten weet het: de sleutel naar succes zijn eiwitten. Eiwitten, ook wel proteïne genoemd, zijn niet alleen goed voor sporters maar helpen iedereen die een gezonde levensstijl nastreeft. Zo verzadigt een eiwitrijke maaltijd zo goed waardoor je minder behoefte hebt aan snaaien of het teveel eten van snelle suikers. Eiwitten helpen dus ook iedereen die wil afvallen of zijn lekkere trek onder controle wil krijgen. Hoewel er voldoende kant-en-klare eiwitrepen te krijgen in de supermarkt, is het beter om te zorgen dat je maaltijden genoeg proteïnen bevatten. En als je een eiwitreep voor on the go wilt? Waarom niet zelf maken? Dat weet je ook meteen wat erin zit.
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng alle ingrediënten voor de gehaktmix met wat peper en zout naar smaak in de keukenmachine of met de hand in een kom. Leg de wrap op een bakpapiertje en besmeer hem met passata (laat een klein randje aan de buitenkant vrij). Verdeel het gehaktmengsel over de wrap en bak hem ongeveer 4 minuten in de oven. Niet te lang, je wilt namelijk niet dat de wrap te knapperig wordt, anders kun je hem niet meer rollen. Snijd ondertussen de rodekool en ui in dunne reepjes en de komkommer en tomaat in slices. Maak het knoflooksausje: doe de sojayoghurt in een kommetje, pers de knoflook erboven en voeg een beetje zout toe. Snijd de bieslook en bosui fijn en voeg ze toe aan de yoghurt. Goed roeren, en alles is klaar om de pizza af te maken. Beleg de pizza met de toppings, rol hem op en schep de knoflooksaus eroverheen. Dit is verantwoord genieten!
BENODIGDHEDEN VOOR 1 PIZZA
Bodem
- 1 grote wrap
- 15 g passata
- Gehaktmix
- 100 g rul vegagehakt
- 1 el tomatenpuree
- ½ gepelde tomaat
- 1tl paprikapoeder
- ½ gesnipperde rode ui
- 5 g gesneden bladpeterselie
Overige toppings
- 20 g rodekool
- ¼ rode ui
- 30 g komkommer
- ½ tomaat
Knoflooksaus
- 50 ml sojayoghurt
- 1 teentje knoflook
- 10 g bieslook
- 10 g bosui
Auteur: Nicole Langedijk
Meest gelezen in Voeding & lifestyle

Eens in de zoveel tijd heeft elke machine een onderhoudsbeurt nodig. Voor het lichaam is dat niet anders. Wanneer afval- en gifstoffen zich in je lichaam ophopen, kan je last krijgen van allerlei onverklaarbare gezondheidsklachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn, huidproblemen of een zwakke spijsvertering. Benieuwd hoe dit werkt en hoe je jouw lichaam kan ontgiften? Lees maar mee!
Lees meer
Plannen om binnenkort op vakantie te gaan? Heerlijk vooruitzicht! Maar als je er dan eenmaal bent, wil je er natuurlijk zo’n geslaagd mogelijke reis van maken. Dit begint bij een goede voorbereiding en het inpakken van je koffer. Natuurlijk neem je geschikte kleding, schoenen, en toebehoren mee. Maar waar je wellicht minder snel aan denkt zijn supplementen. Terwijl dit een essentieel onderdeel voor je vakantie kan zijn! Lees maar mee.
Lees meer