Advies
terug naar advies
Banaan-havermoutkoekjes
Ingrediënten(16 stuks)
- 100 gram havermout
- 2 stuks bananen rijp, gepureerd
- 35 gram walnoten grof gehakt
- 20 gram kokos geraspt, (optioneel)
- 10 gram agavesiroop of honing,(optioneel)
- Bakplaat
- Bakpapier
Bereidimg (20 min):
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg één vel bakpapier op een bakplaat.Prak de bananen met een vork en hak de walnoten grof. Pas op dat ze niet te grof gehakt worden. Stop de geprakte bananen in een kom en roer er de havermout, kokosrasp én agavesiroop doorheen. Voeg de gehakte walnoten toe én meng het geheel goed. Leg met een eetlepel ongeveer 16 koekjes op de met bakpapier beklede bakplaat. Druk ze eventueel plat met een lepel. Laat ze ongeveer 15 tot 20 minuten bakken in de voorverwarmde oven. Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen. Eetsmakelijk!
Auteur: Sanne van der Rijt
Meest gelezen in Voeding & lifestyle

Eens in de zoveel tijd heeft elke machine een onderhoudsbeurt nodig. Voor het lichaam is dat niet anders. Wanneer afval- en gifstoffen zich in je lichaam ophopen, kan je last krijgen van allerlei onverklaarbare gezondheidsklachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn, huidproblemen of een zwakke spijsvertering. Benieuwd hoe dit werkt en hoe je jouw lichaam kan ontgiften? Lees maar mee!
Lees meer
Eiwitten zijn essentiële voedingsstoffen en vormen samen met vetten en koolhydraten de macronutriënten. Dat eiwitten belangrijk zijn is vooral sporters niet onbekend: de focus van het voedingspatroon ligt op voldoende eiwitten om de spieren te laten groeien. Maar hoeveel eiwitten hebben we eigenlijk nodig en kun je ook te veel eiwitten binnenkrijgen? Voor deze blog hebben we uitgezocht wat het effect van eiwitten op je darmgezondheid is en hoe je jouw eiwitinname kunt verhogen als je er nu te weinig van binnenkrijgt.
Lees meer