Ahornsiroop C+

Ahornsiroop C+

Madal Bal staat borg voor 100% natuurzuivere Ahornstroop van de mineraalrijke C+ graad en voor een zorgvuldige verwerking zonder chemische toevoegingen. De C+ Ahornstroop van Madal Bal heeft bovendien een zeer volle, delicate smaak.


Meer...

Meer info

C+ Ahornstroop is afkomstig uit de grote Esdoornwouden van Canada. De Noordamerikaanse indianen beheersen van oudsher de kunst om het zoete sap van de Ahorn (= Esdoorn) af te tappen en er een houdbare stroop van te maken. Voor deze indianen was de Ahornstroop één van de belangrijkste voedingsmiddelen.

De Esdoorn produceert het sap slechts gedurende een periode van vier tot zes weken in de maanden maart en april, wanneer in Canada het voorjaar begint. In die tijd ligt er in grote delen van Canada nog meer dan een meter sneeuw, wat de winning tot een ware winterse aangelegenheid maakt. Het sap loopt voortdurend in bakken die aan de boom bevestigd zijn. Elke morgen worden de volgelopen bakken van de stam gehaald en geleegd; men rijdt met een grote slee van boom tot boom en verzamelt het sap in een groot vat. Vervolgens gaat het naar de plaats waar het boven een houtvuur wordt verhit en daardoor ingedikt.

Om uiteindelijk één liter houdbare stroop te krijgen, is veertig tot vijftig liter dun sap nodig, ongeveer de hoeveelheid die een volgroeide Esdoorn per jaar produceert. Als u bedenkt dat een Esdoorn 40 jaar oud moet zijn om afgetapt te kunnen worden en vervolgens slechts één liter stroop geeft, dan kunt u zich voorstellen hoe reusachtig de wouden moeten zijn om het sap in grote hoeveelheden te winnen en wat voor afstanden de paardesleeën afleggen om het sap te verzamelen.

Moderne Ahornstroop-farms maken daarom gebruik van pijpleidingen waar het sap gedurende de winningstijd via een trechter direct indruipt. Het buizensysteem brengt het sap naar ’pompstations’ bij de ovens waar het in grote reservoirs ook vandaag de dag nog boven houtvuur wordt ingedikt. Vaak zuigt men het hele systeem vacuüm om de stroom van het sap te bevorderen, hetgeen hoge eisen stelt aan de buizen.
Kwaliteit

Hoe dan ook, de winning van het Ahornsap is een zeer kostbare aangelegenheid, hetgeen de relatief hoge prijs van de stroop verklaart. Er bestaan diverse soorten en merken maar meer dan 90% van de in de handel gebrachte ’Ahornstropen’ bevat minder dan 10% natuurlijke Ahorn. De overige 90% is een gekaramelliseerde oplossing van witte suiker of melasse, die weliswaar goedkoop is, maar voor de gezondheid van geen enkel nut. Binnen het assortiment van echte Ahornstropen bestaan eveneens gradaties. Tijdens de winningsperiode verandert het sap namelijk voortdu-rend van samenstelling. In het begin is het erg zoet en vrij arm aan mineralen, om na verloop van tijd steeds mineraalrijker te worden.
Bij het ingedikte sap ziet men dat aan de kleur en de vloeibaarheid; eerst is het heel licht en dun, vervolgens wordt het dikker en donkerder. De lichte stroop van de beginperiode noemt men A-graad; de donkere van de eindperiode C+. Hoewel het mineraalgehalte van oogst tot oogst kan verschillen, zal de C+ altijd mineraalrijker zijn dan de andere Ahornstropen die in dezelfde tijd gewonnen zijn.

De Madal Bal Ahornstroop is een pure stroop van de C+ graad. Ze is gemaakt van het laatste sap van de winningsperiode en daardoor bijzonder mineraalrijk. Het hoge mineraalgehalte is een belangrijk kenmerk van de C+ stroop, maar ook het lage invertsuikergehalte dat voor een natuurproduct zeer gering is. Elke suiker die chemisch reeds gesplitst is en meteen in het lichaam wordt opgenomen, noemt men invertsuiker. Dit type suiker is een belasting voor de insulinehuishouding. Het bloedsuikergehalte stijgt en daalt meteen na inneming bijzonder snel. Even krijgt men een energiestoot om vervolgens in futloosheid terug te zakken. Voor de Citroensapkuur niet aanbevelenswaardig. Dit is ook de reden waarom Stanley Burroughs het gebruik van honing afraadt. Honing heeft een erg hoog invertsuikergehalte.
Ahornstroop bevat praktisch de enige ongeraffineerde natuurlijke ’suiker’ die tegenwoordig verkrijgbaar is. Met alle spoorelementen en mineralen van de oorspronkelijke omgeving. Om suiker om te zetten, maakt het lichaam gebruik van mineralen. De glucose dient als energiebron voor de zenuw- en hersencellen en beschermt de lever. Witte suiker is schadelijk en van geen enkel nut voor het organisme omdat het door raffinage beroofd is van alle mineralen. Overigens, mineraalrijke suiker herkent men aan een donkerbruine tot zwarte kleur.

Madal Bal staat borg voor 100% natuurzuivere Ahornstroop van de mineraalrijke C+ graad en voor een zorgvuldige verwerking zonder chemische toevoegingen. De C+ Ahornstroop van Madal

Hoofdingrediënt

100% natuurzuivere Ahornstroop van de mineraalrijke C+ graad

Ingrediënten

De stroop bevat de volgende mineralen:

* calcium (358 mg/kg) voor het beender- en zenuwgestel en het spierstelsel;
* kalium (3963 mg/kg) ten behoeve van de osmotische druk1’ in de cel, de activering van enzymen en de afvoer van afvalstoffen;
* magnesium (144 mg/kg) goed voor hart- en bloedvaten, het beender- en zenuwgestel en voor de omzetting van eiwitten, vet ten en koolhydraten;
* mangaan (18,9 mg/kg) onmisbaar bij de omzetting van koolhydraten en ijzer, speelt een essentiële rol bij de ontwikke ling van het beendergestel en verdrijft vermoeidheid;
* natrium (457 mg/kg) voor handhaving van de osmotische druk in de lichaamssappen en ter ondersteuning van de werking van het zenuw- en spierstelsel;
* ijzer (12,1 mg/kg) is noodzakelijk als bestanddeel van de rode bloedlichaampjes die voor de zuurstoftoevoer zorgen, werkt weerstandverhogend;
* zink (49,5 mg/kg) ten behoeve van het beendergestel, de vorming van huid- en haarcellen en de regeneratie van huid en haar, eveneens van belang voor de normale secretie (afscheiding) van insuline en de omzetting van eiwit. Bovendien remt het cholesterolafzetting en bevordert het geestelijke alertheid.

Overige Product Informatie

EAN: (500 ml) 9002823001029


Gebruik...

Gebruik

Ahornsiroop wordt onder andere gebruikt in de Citroensapkuur.

Waarschuwing

Ahornstroop is in een luchtdichte verpakking langer dan een jaar houdbaar. Wanneer het blik eenmaal geopend is, begint de stroop na verloop van tijd net als zoet vruchtensap langzaam te gisten. Dit proces kan men stoppen door de stroop tot 70°C te verhitten. Dan vervluchtigen ook de ontstane alcoholsporen, zodat de stroop weer smaakt als voorheen en gewoon bruikbaar is. Heeft u na de kuur nog stroop over, gebruik die dan in de keuken in plaats van suiker(stroop). Een gezonder zoetmiddel is ondenkbaar.
Gemiddelde Waardering
(Gebaseerd op 2 reviews)
Vertel wat je van dit product vindt en maak kans op €25,- shoptegoed!

Recensies

  • Goede suikervervanging
    Op schreef uit Hilversum:
    Weinig nodig , lekker in thee , yoghurt en overal waar je iets zoets aan wil toevoegen .
  • AHORNSIROOP C+ MAD
    Op schreef uit Hoogeveen:
    Zeer goed verpakt en voortreffelijke smaak en kwaliteit.

Vragen

  • koolhydraten
    Op woensdag 09 maart 2011 vroeg Mia Robben :
    hoeveel koolhydraten bevat ahornsiroop
    Op woensdag 09 maart 2011 beantwoord door klantenservice:
    AHORNSIROOP C+ bevat per eetlepel circa 13 gram koolhydraten, en dit zijn suikers met een relatief hoge glycemische index.
  • ahornsirup
    Op vrijdag 11 februari 2011 vroeg anoniem :
    ik wou graag weten hoe ik de sirup precies moet gebruiken
    Op vrijdag 11 februari 2011 beantwoord door klantenservice:
    AHORNSIROOP C+ kan op verschillende manieren gebruikt worden: als vervanging van stroop op pannekoeken, als onderdeel van bepaalde sausjes, voor het zoeten van thee, of als onderdeel van de citroensapkuur.

    Over dat laatste is een boekje geschreven, de citroensapkuur, waarin wordt uitgelegd hoe de kuur moet worden voorbereid, waar je tijdens de kuur rekening mee moet houden en hoe de kuur op een verstandige manier beëindigd moet worden. In het boekje staat ook een recept (men drinkt tijdens deze kuur een mengsel van citroensap, water, ahornsiroop en cayennepeper, eventueel aangevuld met Spirulina poeder en groentebouillon.
  • inname citroensapkuur
    Op donderdag 26 augustus 2010 vroeg Phily Leijten over X-trine NuSlank Citroensapkuur :
    Er staat 3 x daags 1 capsule voor of na de maaltijd. Ik dacht dat je niet mocht eten ?
    Op vrijdag 27 augustus 2010 beantwoord door klantenservice:
    Jawel, de X-trine citroensapkuur dient als ondersteuning bij een normaal, gezond voedingspatroon. Dit product is in principe voornamelijk een afslankproduct.

    Niet eten = vasten, en dat wordt alleen gedaan bij de citroensap vastenkuur. U leest daar meer over in dit boekje: de citroensapkuur   Hoewel veel mensen het aanprijzen als een manier om af te vallen, is het primair een reinigingskuur. Tijdens het vasten zal je lichaam inderdaad de vetvoorraden aanspreken, met als gevolg gewichtsverlies, maar als na het vasten niet heel voorzichtig en verstandig gegeten wordt, bestaat er het gevaar van het jojo-effect: het lichaam slaat sneller vet op dan ooit tevoren, met als gevolg snelle gewichtstoename.

    Een belangrijk ingrediënt in de citroensap vastenkuur is AHORNSIROOP.
Verwachte Levertijd:
Dit product is op voorraad! Verwachte levertijd 1 - 3 werkdagen.
Deel dit product met uw netwerk:
Laatste review:
Op 06 mei '12 door Francine Nuijten
Weinig nodig , lekker in thee , yoghurt en overal waar je iets zoets aan wil toevoegen .
500 ml 
€ 16,95
IN WINKELWAGENTJE
Klik nogmaals om meerdere items toe te voegen.
Klik hier om er één uit te halen
Mijn Winkelwagen
Aantal producten: 0
Totale prijs: 0,00
Geschatte* verzendkosten: € 1,45
...of verder winkelen
toegevoegd aan de winkelwagen
Loading...
Commercial disclaimer
Alle op deze pagina of op deze website vertoonde producten voldoen aan de Nederlandse wettelijke gezondheidsrichtlijnen. Reacties, vragen en reviews over producten op deze website zijn geschreven op persoonlijke titel en betreffen individuele resultaten die niet generaliserend kunnen worden opgevat. De directie Vitaminstore Online B.V. © 2014